Praktische toepassing haptonomie

Haptotherapie is de praktische toepassing van de haptonomie en maakt specifiek gebruik van het lichamelijke voelen als therapeutisch middel.

Lichamelijk en geestelijk uit balans

Als gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, raak je uit balans en kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan: lichamelijke spanningsklachten, emotionele klachten, relationele problemen, of beroepsmatig niet goed functioneren. Haptotherapie is erop gericht om het gevoelscontact met jezelf en je omgeving te herstellen. Dat verhelpt of beinvloedt niet alleen je klachten positief, maar zorgt vooral voor een betere balans tussen voelen, denken en gedrag. Haptotherapie stimuleert je vitaliteit, zorgt voor meer verbondenheid en brengt je persoonlijke ontwikkeling weer op gang.

Herstel van de balans

Met behulp van gesprek, ervaringsoefeningen en aanrakend contact werken we aan herstel van gevoelscontact. Daarmee neemt je inzicht en bewustzijn toe van de wijze waarop je met gevoelens omgaat. Je herkent je eigen gedragspatronen en mogelijke valkuilen en je leert je grenzen op een adequatere manier te hanteren. Praktische handvatten en aanwijzingen zorgen ervoor dat de opgedane ervaringen beklijven en je deze toe kunt passen in je dagelijkse leven. In balans en vertrouwend op je eigen gevoel en kracht kun je daarna je weg weer vervolgen.

Mijn registraties

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Links

Afspraak maken